top of page
 

Check-in
När du checkar in din katt(er), planera att stanna med den 30 minuter. Om din katt kommer för första gången – räkna med 10-15 minuter att fylla i kontaktinformation och frågor om din katts beteende och matvanor. Även om din katt har bott hos mig förut så försök planera in 15 minuter med din katt i sitt rum för att klappa och leka med den. Detta är viktigt för din katt så att den känner sig lugn och bekväm med sin nya miljö. Glöm inte att du måste ta med kattens vaccinationsbevis. Snälla – ha din katt i någon form av transportlåda när du kommer med den. Transportlådan kan den även användas som liggkorg under din katts semester!

 

Mat
Jag erbjuder Royal Canin torrmat samt olika sorters burkmat. Har du en katt som har svårt för ändringar med mat eller är kräsen rekommenderar jag att du tar med din egen mat som din katt är van att äta.

 

Kattsand
Cat´s Best ÖkoPlus. Gjort av träfiber men gjort för att kännas som sand. Klumpbyggande och verkligen bra att minska lukter.  Låg vikt och ingen dam!


Mediciner
Jag kan ge piller eller flytande mediciner och ögondroppar utan extra kostnad men alla mediciner MÅSTE komma i originalförpackningen och med tydliga instruktioner, veterinärens namn och telefonnummer. Om du använder någon form av utrustning för att ge piller/flytande måste du ta med detta också. Jag ger inte sprutor eller andra former av mediciner. Jag tar inte blodsockret. 


Att ta med
Förutom vaccinationsbevis rekommenderar jag att du tar med någon filt eller bädd som din katt är van att ligga på. Detta är också hjälpsamt för många katter att känna sig hemma genom någonting som luktar husse eller matte, t.ex. en t-shirt, filt eller något liknande. Du är välkommen att ta med favoritleksaker, klöspelare och borstar men var noga att allt är rent och det finns ingen risk att du ta med loppor eller liknande smitta! På grund av högre risk för att sprida smittsamma sjukdomar vill jag att du INTE tar med dig vatten- eller matskålar eller kattens toa. Dessa artiklar kommer att skickas hem med dig om du tar med dem.


Raskatter
Vi tar emot alla sorters katter. Har du en katt av Cornish Rex, Devon Rex, Sphinx, eller annan ras som har högre krav på rumstemperatur meddela detta innan ankomsten. Lyxrummet har eget element. Tank på att katter med lite päls är känsliga för solen och alla rum har fönster. Ta gärna med solkräm som är godkänd att användas på djur. Är du oroligt för solbränna så finns det 2 standard inomhus rum med mindre fönster som skulle minska risker för solbränna!


Kattungar
Vi tar även emot kattungar äldre än 3 månader som har haft de första 2 vaccinationer. Skulle din katt råka kissa eller bajsa utanför sandlådan städar jag bara upp det.


Äldre katter
Berätta om du har en äldre katt med rörelsesvårigheter. Jag kan ändra inredningen för att hjälpa din katt att nå liggplatser och det finns vissa rum som är bättre anpassade till katter med svårigheter att ta sig upp och ner från höjder. Skulle din katt kissa eller bajsa utanför sandlådan städar jag bara upp det.

 

Promenader
Jag tar inte ut katter på promenad.

 

bottom of page